Kuğu Sanat / Özel Konservatuvar’da Saksafon Dersleri
Kuğu Sanat / Özel Konservatuvar’da Tüm Saksafon Dersleri birebir yapılır.
Dersler 60 dakika olmakla beraber özel eğitim isteyenler için süre ve yöntem ayrıca düzenlenir.
İleri seviye öğrenciler için talep etmesi ve öğretmenin uygun görmesi halinde daha uzun süreli ders sistemi uygulanır.
Kurumumuza ders almak için başvuran öğrenci aşağıdaki aşamalardan geçer:
Öncelikle yaş ve seviye tespiti yapılması amacıyla Saksafon öğretmeni ile görüştürülür. Öğretmen öğrenciyi Ritim kulağı, Müzik Kulağı ve ses duyma yetenek ve özellikleri açısından kısa bir test uygular. Test sonucu aile ile birlikte değerlendirilir ve hangi ders sistemine girmesi gerektiğine birlikte karar verilir. Bunun sonucunda ders alacağı gün, saat ve öğretmen saptanmasına başlanır. Saptanan ders saati kayıt süresince o öğrenci için ayrılmış olur. Zorunlu olmadıkça ders saati ve öğretmeni değiştirilmez. Ancak öğrencinin ve / veya öğretmenin mazeretleri nedeniyle yapılamayan dersler başka gün ve/veya başka öğretmenlerle yapılabilir.
Bu aşamadan sonra öğrencinin SOLFEJ dersleri ile ilgili hangi sınıflara katılabileceği belirlenir. Solfej gün ve ders saatleri önceden belirli olduğundan öğrenci yaş ve nota bilgi seviyesine öğrenciye bu derslerin seçenekleri anlatılır ve o gün o saate Solfej ders kaydına eklenir. Solfej derse devam edildiği sürece aynı sınıfa katılım gereklidir. Ancak bilgi seviyesi yıl içinde değişen öğrenci bir üst seviyeye geçirilir.
YETİŞKİNLERE SAKSAFON EĞİTİMİ
Kuğu Sanat / Özel Konservatuvar’da dersler birebir yapıldığı için her seviye ve her yaşa uygun ders müfredatı geliştirilmiştir. O nedenle her yaşta gerek hobi amaçlı gerekse nitelikli Saksafon çalmak amaçlı eğitimler verilir. Bu sistemde istenen zaman Saksafona başlayabilirsiniz. İstediğiniz parçaları seçebilir tam bir altyapı eğitimi ile beraber öğrenebilirsiniz.
Öğrencilerimiz, ders haricinde sınıflarımızda randevu alarak, ücretsiz çalışma yapma imkanına da sahiptirler.
DERS İÇERİĞİ HAKKINDA ÖZET BİLGİ:
- Saksafonu Tanımak
- Tutuş ve nefes şekilleri
- Üfleme teknikleri
- Diyafram ile doğru nefes kullanımı
- Uzun ses çalışmaları
- Ses Nefes egzersizleri
- İleri nota okuma teknikleri.
- Parmaklara hız ve esneklik kazandırmak için güçlendirme çalışmaları
- Enstrümana uygun gerek klasik, caz gerekse günümüz müziğinden seçilmiş repertuar çalışmaları.
- Gam ve arpej çalışmaları.
- Serbest parça çalışmaları.
- Solfej ve Ritim Çalışmaları
- Armoni çalışmaları.
Saksafon hakkında kısa bilgi:
Saksofon veya saksafon, çoğunlukla koni ve “S” biçiminde pirinçten üretilen, ağzındaki kamış vasıtasıyla ses çıkaran bir çalgıdır. 1840’li Yillarda, Adolphe Sax tarafından tasarlanmıştır. Bir çeşit üfleme çalgı. Bandolarda ve cazlarda kullanılır. Düz dilli, iricedir ve klarnete benzer. Çeşitli bemollerde olmak üzere yedi türlü saksafon vardır. Saksofon çoğunlukla pirinçten yapılan, koni ve “S” biçiminde olan, ağızındaki kamışla ses çıkaran bir çalgıdır. Saksofon genellikle Pop-müziği, “big band” müziği ve caz ile ilişkilendirilse de, önceleri klasik batı müziği ve ordu müziği çalgısı olarak tasarlanmıştı.
COVİD-19 SALGINI NEDENİYLE GRUP HALİNDE YAPILAN SOLFEJ VE RİTİM DERSLERİ KALDIRILMIŞTIR.